Aldi

Supermarktketen Aldi is met ruim 470 winkels een grote speler op de Nederlandse markt. Deze van oorsprong Duitse keten van discount-supermarkten staat bekend om het beperkte assortiment (veelal) eigen merk artikelen met lage prijzen en de grote non-food afdeling. Ieder distributiecentrum levert gemiddeld aan 80 filialen. Haan Reclamewerk heeft onlangs alle signing voor het nieuwste distributiecentrum aan de Dublinweg in Groningen gedaan. Eerder deden we dat voor een vergelijkbare hub in Deventer.

De opdracht

Aldi werkt graag uiterst efficiënt, hanteert strakke regelgeving en hecht veel waarde aan een uniforme uitstraling. Daarmee was de opdracht voor ons helder. Als totaalleverancier konden we de kwaliteit en de eenheid van alle signing gelukkig zonder zorgen waarmaken. Bezoekers, maar ook leveranciers en personeel moeten zich welkom voelen en de stijl direct als Aldi herkennen, maar voor een werklocatie als dit is de functie eigenlijk nog veel belangrijker. Duidelijke routering met nadrukkelijke aandacht voor veiligheid en dagelijks gemak dus.

De uitvoering

Als eerste hebben we de bewegwijzering rondom het pand geleverd. Leveranciers, bezoekers en personeel weten door plaatsing van deze bebording in frames en tegen de gevelbekleding van het pand direct waar ze moeten zijn. Voor het milieu-eiland in het pand hebben we borden aan het plafond bevestigd, zo weten leveranciers waar pallets, plastic, koelboxen, karton etc. achtergelaten mogen worden. Als laatste is de complete binnen-routing gemonteerd. Grote platen waarmee de orderpickers en reachers van Aldi naar de juiste gangpaden worden verwezen. Voor de vindbaarheid van producten zijn er genummerde haakse bordjes op de zijkanten van alle stellingen geplaatst. Gezien de grote hoogte van het pand hebben onze monteurs veel gewerkt met schaarhoogwerkers. Al met al een opdracht van formaat!