Duurzaam ondernemen met Haan Reclamewerk

Aandacht voor elkaar en de wereld om ons heen, dat is wat we voor staan. Samen ondernemen voor een betere wereld, daar maakt team Haan Reclamewerk zich graag sterk voor. Met dank aan de nieuwste technieken en innovatieve materialen gaat duurzaam werken tegenwoordig hand in hand met kwaliteit en snelheid. Door de jaren hebben we samen met onze partners geleerd welke prachtige kansen het geeft.

Duurzaam materiaalgebruik

Bewust met grondstoffen omgaan past in het DNA van Haan Reclamewerk, ook vanuit kostenoogpunt en de Friese nuchterheid waarmee we zijn opgegroeid. Dibond, acrylaat, aluminium, staal en tegenwoordig zelfs polyester, allemaal materialen die prima opnieuw gebruikt kunnen worden. Zowel bij de inkoop als bij het verwerken en ontzorgen ervan houden we daar natuurlijk rekening mee.

Nieuwe materialen zoals bio-based hennep degraderen volledig en laten zich zonder folie bedrukken, de uitstraling is ook nog eens uiterst fraai. In eigen huis ontwikkelde producten zoals de QuickSigns zijn standaard van een zware kwaliteit zodat ze lang meegaan. Het reclamedoek dat erin verwerkt wordt is eenvoudig te wisselen en 100% recyclebaar, kortom; optimaal zichtbaar en dat voor vele jaren!

 • Eerste keus 100% gerecycled acrylaat
 • Dibond plaatwerk laat zich volledig hergebruiken
 • Modulaire aluminium frames voor hergebruik geïntroduceerd
 • Bio-based hennep degradeert tot stof en laat zich perfect bedrukken
 • Inkt op waterbasis is volledig afbreekbaar

Toekomstgericht machinepark

In 2009 is Haan Reclamewerk haantje de voorste om in de opkomende technologie van water-gedragen inkten te investeren. Sindsdien weten leveranciers ons te vinden om hun nieuwste machines te introduceren. Bio-based grondstoffen, inkt op waterbasis, slim hergebruik, voor wie durft te innoveren zijn er volop mogelijkheden. Het mooiste daarbij is dat het niet ten koste hoeft te gaan van snelheid en kwaliteit. Vanuit onze brancheorganisatie SIBON worden we actief ondersteund om duurzaam en veilig werken steeds verder te optimaliseren.

Verduurzamen geeft nieuwe kansen

Met het bedrijfsonderdeel Haan Raamfolie techniek helpen we ondernemers om energie te besparen. Als 3M Platinum partner zijn we zelfs koploper in de toepassing van slimme multilaags glasfolies. Bedrijven en instellingen willen massaal verduurzamen en energie besparen, met onze isolerende glasfolie kan dat zonder ingrijpende verbouwing. Door het verplicht stellen van energielabel C is de vraag naar deze oplossingen flink toegenomen.

3M Platinum certificering voor Haan Reclamewerk

Aandacht voor mens en maatschappij

Niets is mooier dan te investeren in je mensen en hun persoonlijke ontwikkeling. Door ruimte te geven aan jong talent worden we zelf ook weer geïnspireerd om nieuwe wegen te vinden. In alles ligt het accent op de lange termijn en een goede kwaliteit van leven.  Met onze maatschappelijke betrokkenheid maken we de wereld van vandaag een beetje mooier.

Haan Reclamewerk is trouw supporter van sport en cultuur in de regio. Zo zijn we businesspartner van SC Cambuur en delen we onze knowhow met de Friese Elfstedenschaatshal. Het Fries Museum en projecten zoals Culture Hoofdstad Leeuwarden vertrouwen al jaren op ons als vaste signing partner. Evenementen zoals de Floriade zijn volledig duurzaam ingericht. We kregen daarbij het vertrouwen om een stap verder te denken en slimme groene oplossingen te gebruiken. In alle bescheidenheid zijn we daar best trots op.

Feiten en cijfers rond duurzaamheid

 • Samen met de Stienzer Energykoöperaasje installeerden we 400 zonnepanelen, de helft van de capaciteit vloeit terug in de gemeenschap
 • Restmateriaal wordt gescheiden afgevoerd voor hergebruik
 • Het bedrijfsonderdeel raamfolie techniek helpt bedrijven aan een beter energielabel
 • Inzet van QuickSigns door gemeenten en provincie als meest duurzame oplossing voor verkiezingsborden voor de komende jaren
 • Haan Reclamewerk creëert door haar oplosmiddelvrije productieproces een gezonde werkomgeving voor medewerkers
 • We helpen klanten die het milieu een warm hart toedragen te kiezen voor de meest duurzame sign-oplossing

Samen succesvol voor een betere wereld

Geïnspireerd door onze kernwaarden, op zoek naar een signing partner die actief meedenkt over de beste oplossingen voor de lange termijn. Onze adviseurs nemen je graag mee langs het brede aanbod van duurzame signing oplossingen. Goede kans dat je verrast zult zijn door alle mogelijkheden!