ASML

ASML is een Nederlands hightechbedrijf dat wereldwijd machines levert voor de halfgeleiderindustrie. Deze worden gebruikt voor het maken van computerchips. Het hoofdkantoor en bedrijvencomplex van ASML staat in Veldhoven, waar zowel research and development als assemblage plaatsvindt. De onderneming is ontstaan uit een joint venture van ASM International en Koninklijke Philips, sinds 1995 is het bedrijf beursgenoteerd. Deze aansprekende opdrachtgever is gevestigd in een werkelijk prachtig pand. Onze wayfinding moest qua uitstraling natuurlijk perfect aansluiten op deze hightech werkomgeving.

De opdracht

Gebruikers hebben altijd gelijk, zo stelt onze wayfinding partner Mijksenaar uit Amsterdam. Ze vroegen ons voor deze opdracht speciale borden te maken die medewerkers en bezoekers de best mogelijke gebruikerservaring bieden. Een leesbare omgeving zoals ze dat treffend omschrijven. Alles in het kantoor en het verdere bedrijvencomplex van ASML is van topkwaliteit. Ons werd dan ook gevraagd om leesbare borden en bordjes te produceren van de beste materialen en met een eenduidige uitstraling. Eenvoud als kenmerk van het ware zo gezegd. Het Haan productie- en montageteam heeft daar op correcte wijze uitvoering aan weten te geven!

De uitvoering

Toen het creatieve concept en de voorgestelde materialen akkoord waren, zijn we aan de slag gegaan met de productie. De borden zijn opgebouwd uit zeer speciaal plaatmateriaal, de signing kreeg extra body (dikte) door deze te verlijmen met tussenruimte. Zoals de foto’s laten zien heeft dit een heel mooi effect. De diversiteit aan materialen is bewust laag om de eenheid te waarborgen. Ons montageteam heeft de werkzaamheden op locatie op verzoek van ASML uitgevoerd met een absoluut minimum aan overlast voor de medewerkers en bezoekers. De heldere focus van de wayfinding specialisten van Mijksenaar hebben zeker bijgedragen aan een optimale gebruikerservaring; een leesbare omgeving waar het elke dag prettig werken is. Voor ons was het een leerzaam traject, je stapt bovendien niet elke dag binnen bij een speler van wereldformaat zoals ASML.