DE Cafés

Als een tweede huiskamer, dat is de uitstraling van een DE Café, jong en oud voelen zich er thuis en dat is best bijzonder. Er zijn er inmiddels vijf van deze cafés in Nederland, waaronder die Groningen en Leeuwarden. Tijdens een vakantie New York raakte eigenaar Patrick geïnspireerd door de vele koffietentjes. Een sfeervolle rustplek in de drukke stad, dat wilde hij ook in zijn eigen stad. Het lukte hem om het sterke merk Douwe Egberts aan zich te binden, het bekende rode logo staat dan ook aan de basis van de zo herkenbare huisstijl van deze keten. Haan Reclamewerk deed voor alle vestigingen de signing / belettering.

De opdracht

Het eerste café werd in 2011 in Leeuwarden geopend. Via een succesvolle crowdfunding actie is het gelukt om de horecagelegenheid steeds verder uit te breiden. Wij hebben vanaf het begin meegewerkt aan het succes van dit sterke merk. Dat begon met kleine stapjes en resulteerde in de vernieuwende horecaketen met vijf vestigingen die het vandaag is. De juiste sfeer is natuurlijk super belangrijk, daarmee is er ook veel aandacht voor de look and feel van de cafés binnen en buiten. Een heldere opdracht die ons tegelijk dwingt om de klant keer op keer te inspireren met verrassende concepten en mooie technische oplossingen.

De uitvoering

Vanaf de eerste dag zijn we de vaste signing partner van deze succesformule. Begin juni 2022 werd het Douwe Egberts Café in Arnhem geopend en waren we opnieuw van de partij. De foto’s laten mooi zien hoe het vertrouwde DE logo consequent terugkomt in de binnen- en buitenreclame. De werkzaamheden bestonden onder meer uit het ontwerpen en aanbrengen van de lichtreclame aan de pendels, de signing van de voorgevel, de raamlogo’s en de deurbelettering. Ook helpen we klanten om een keuze te maken uit de vele koffiesoorten. Ons werkgebied is heel Nederland maar soms gaan we ook de grens over, we zijn dan ook heel nieuwsgierig waar de volgende vestiging wordt geopend, next please!