Elfsquad

Softwareontwikkelaar Elfsquad in Drachten maakt zogeheten cpq-software, waarmee met name bedrijven in de maakindustrie complexe producten configureren, de kosten berekenen en offertes uitbrengen. Dat doet de ‘elfenploeg’ met veel succes, in een jaar tijd verdubbelde het personeelsbestand van 15 naar 30 mensen. Onder de klanten van Elfsquad bevinden zich grote namen zoals Damen Shipyards, landbouwmachinebouwer Dewulf en bijvoorbeeld Coca Cola. Dit jaar werd er een extra kantoor in gebruik genomen om ruimte te geven aan alle ambities. Dit staat naast het bestaande kantoor aan de Dopheide. Haan Reclamewerk verzorgde alle signing.

De opdracht

Een hardwerkend team verdient een inspirerende werkomgeving. The Elfsquad team wil een heel eigen gezicht hebben en maakt gedurfde keuzes om daar gestalte aan te geven. Haan Reclamewerk mocht aan de slag met het ontwerp en de uitvoering van al die ’te gekke’ ideeën. ‘Het resultaat is echt héél vet,’ zo hoorden we onze collega Willem zeggen, oordeel vooral zelf op basis van de fotoreportage. In 2021 hebben we het eerste pand gedaan, binnen en buiten. Dit jaar hebben we het nieuwe kantoor opgetuigd met de prachtigste materialen.

De uitvoering

Hou je vast! Buiten is een hele grote vlaggenmast van 12 meter geplaatst met een xxl-vlag van 267 x 400 cm. De gevelreclame boven de entree is gemaakt met freesletters. Passend bij de huisstijl bedachten we een speciale kubus; een omgevouwen dibond cassette vormt de beroemde Rubiks Cube. Verder produceerden we in eigen huis peesframes en -doeken, divers stickerwerk, naadloos fotobehang en flitsende visuals op de plafondplaten. Vorig jaar reeds mochten we die fraaie freesletters (met verlichting) op een natuurlijke moswand plaatsen. Ook deden we toen al diverse peesframes- en doeken. Bekijk ook de grote doosletters op de schuine wand en het enorme logo op de buitenzijde van het pand. Tot slot leverden we ook allerlei praktische zaken zoals de logo’s bij de parkeervakken. Mooi bedrijf en dat mag de hele wereld weten!