Floriade Expo 2022

Eens in de tien jaar wordt in Nederland de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade Expo georganiseerd. De editie 2022 vindt plaats in Almere. Als Haan Reclamewerk zijn we gedurende enkele maanden onderdeel geweest van het expo team dat de complete belettering en bewegwijzering heeft gerealiseerd.  Een kleurrijk en duurzaam systeem dat bezoekers helpt om alle highlights van deze ‘Growing Green City’ te ontdekken. Na afloop worden alle materialen hergebruikt of gerecycled.

Case video

De opdracht

Het groene en duurzame karakter van de expo moest natuurlijk terugkomen in de signing. Tegelijk is het erg belangrijk dat bezoekers eenvoudig hun weg kunnen vinden op het immense terrein. Samen met onze opdrachtgever hebben we hiervoor een unieke strategie bedacht. Van bewegwijzeringsborden tot banieren en een wandelknooppuntensysteem. Passend bij het thema is overal gezocht naar duurzame en circulaire materialen die bovendien eenvoudig te demonteren zijn. Een prachtige opdracht waarbij we mochten samenwerken met verschillende partners, zoals bijvoorbeeld het in wayfinding gespecialiseerde ontwerp- en adviesbureau Mijksenaar.

De uitvoering

Haan Reclamewerk was verantwoordelijk voor de complete uitvoering. Conform opdracht zijn de informatieborden van hennephout en is de bewegwijzering van 100% recyclebaar acrylaat. Verder kozen we voor pvc-vrije stickers en banieren van stof. Voor de montage van de bewegwijzering op lantaarnpalen is een speciale constructie bedacht (zo’n 300 setjes). Verder zijn er op het 60 ha grote terrein talloze informatieborden geplaatst, kiosks, kassa’s en overige voorzieningen beletterd. De parkeerroute vanaf de snelweg is met hennephoutpanelen en dibondpanelen aangegeven. Kort voor de opening hebben we nog een XXL-banner van zeventig bij twee meter geleverd. Met het hele team zijn we bijzonder trots op onze werkzaamheden voor deze wereldberoemde expo!