FrieslandCampina

Wat begon als een kleine coöperatie van een aantal boeren, groeide in ruim 150 jaar uit tot een grote internationale speler. Zuivelgigant Koninklijke FrieslandCampina is inmiddels wereldwijd actief in meer dan 100 landen. De gevoerde merken zijn Chocomel, Fristi, Optimel, Mona, Valess en natuurlijk Friesche Vlag. Liwwadders kennen de vestiging in Leeuwarden vooral onder de naam Condens of CCF. Deze productielocatie heeft een prominente plaats in de stad en het is een belangrijke werkgever. Door de ligging aan de oostelijke rondweg zijn de lichtreclames een prachtig visitekaartje voor het bedrijf.

Case video

 

De opdracht

Begin 2022 kregen via onze dochter Friesland Lichtreclame een aanvraag voor het herstellen van stormschade aan het beeldmerk van FrieslandCampina. Daarop hebben we een monteur naar de locatie gestuurd om de situatie te beoordelen en een werkopname te doen. De opdrachtgever vroeg ons het ontbrekende stuk acrylaat te vervangen maar omdat het hele systeem al op leeftijd was hebben we geadviseerd om de complete lichtreclame te vernieuwen. Met gebruik van de nieuwste technieken zal het energieverbruik dalen en de verbeterde installatie kan weer jaren mee. Belangrijk op zo’n hoog gelegen plek in weer en wind. De klant heeft dat advies opgevolgd en waardeerde het initiatief om ze maximaal te ontzorgen.

De uitvoering

Begin december 2022 hebben we als eerste de bestaande lichtreclame verwijderd met behulp van Kielstra Kraanverhuur. Het stalen frame is door ons gereviseerd en kon daarna prima hergebruikt worden, wel zo duurzaam en goed voor het totale kostenplaatje. Op de foto’s zie je de collega’s aan het werk met de productie van de lichtreclame. Het logo bestaat uit een aluminium bak met daarop een plexiglazen plaat met full colour bedrukking. De tekst is volledig opgebouwd uit acrylaat, hierdoor worden de letters zowel aan de voorzijde als aan de zijkanten verlicht. Dit sluit mooi aan op de overige lichtreclames van FrieslandCampina. De plaatsing moest tot twee keer toe worden uitgesteld vanwege het weer maar in januari was het dan toch zover. De komende jaren kan deze koninklijke wereldspeler op gepaste wijze stralen in de hoofdstad van Friesland.