Gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden is door autonome groei en dankzij een aantal herindelingen in het laatste decennium flink gegroeid naar ruim 123.000 inwoners (peildatum februari 2023). Daarmee behoort het tot de 25 grootste gemeenten van Nederland. In aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschapsverkiezing geeft het gemeentebestuur de deelnemende partijen graag de ruimte om zichzelf te promoten. Haan Reclamewerk is al jaren één van de vaste signing partners voor de gemeente. Zo werd ons nu gevraagd om een oplossing te presenteren waarbij alle verkiezingsposters gezamenlijk op één platform getoond konden worden.

De opdracht

De gemeente Leeuwarden was de aflopen jaren niet tevreden met de wildgroei van verkiezingsposters. De bestaande houten frames mochten door de betrokken partijen zelf beplakt worden, daardoor was de aanblik vaak rommelig en gevoelig voor vandalisme. Met de groei van de gemeente was het plakwerk ook nog eens een flinke klus. De vraag aan ons was een duurzame oplossing te presenteren met een frisse uitstraling. Na een pilot met 11 zogenaamde Quicksigns was iedereen erg positief. Dit jaar zijn er maar liefst 35 van deze mobiele verkiezingsborden door de hele gemeente geplaatst. Conform opdracht zijn alle materialen opnieuw te gebruiken, het doek wordt ook nog eens gerecycled.

De uitvoering

De Quicksign is een van onze oplossingen voor buitenpresentaties / city- & eventdressing. De hoogte van het frame loopt op van 4 tot 6 meter, afhankelijk van de situatie. Het doek kan zowel staand als liggend worden gemonteerd. Zo nodig worden meerdere Quicksigns aan elkaar gekoppeld voor extra attentie. Voor deze klus hebben we de gemeente volledig ontzorgd, van de opmaak van de doeken tot het plaatsen op alle 20 locaties en later het weghalen ervan. Waar nodig doen we tussendoor het onderhoud. Iedereen is het erover eens dat dit een perfecte oplossing is voor de komende verkiezingsjaren. Wij zijn natuurlijk blij met deze voorkeurstem!