Nije Skalm

Het voormalige gemeentehuis voor Leeuwarderadeel heeft na een grondige verbouwing een nieuwe bestemming gekregen. Multifunctioneel centrum Nije Skalm is sinds dit jaar de vaste plek voor verschillende verenigingen in het dorp. Certe, dBieb en zorg- en welzijnsorganisatie Amaryllis zijn er eveneens te vinden. Het monumentale gebouw heeft meerdere zalen, waaronder een grote zaal met podium en verschillende kleinere ruimtes voor vergaderingen en zo meer. Ook is er een gezellige foyer met keuken en bar. Kortom, een bruisende plek voor alle inwoners van Stiens en omstreken. Voor een gastvrij onthaal is sfeer belangrijk, bezoekers moeten bovendien meteen de juiste weg vinden, hiervoor werd plaatsgenoot Haan Reclamewerk ingeschakeld.

De opdracht

De Nije Skalm herbergt een variëteit aan functies. Vanuit het bestuur en de gemeente Leeuwarden kregen we de opdracht om mee te denken over een passende aankleding van het gebouw, zowel binnen en buiten. Ook mocht er een functioneel plan gepresenteerd worden voor de interne signing. Het centrum bedient immers een zeer brede doelgroep en die moet zich direct welkom voelen en trefzeker de juiste afdeling vinden. Van de entree tot de raambelettering en de bewegwijzering, alle onderdelen zijn tot in detail uitgewerkt door ons creatieve team. Het totaalplaatje werd in goed overleg omgezet naar concrete oplossingen. De nieuwe huisstijl komt overal heel mooi in terug, opvallend detail zijn de stinsenplanten in de decoratieve (en functionele) raamfolies.

De uitvoering

Een totaalconcept leveren, dat geeft ons de kans om te shinen! De gevelreclame op de voorkant van het pand springt er meteen uit door de verdiepte vooruit lichtende letters in combinatie met het nieuwe beeldmerk. Boven de entree is het logo uitgevoerd in dibond op afstandhouders. De full colour logo’s op de verschillende raampartijen zijn van contour gesneden etsfolie. Zo weten voorbijgangers direct wie er in het centrum zijn gevestigd. Goed gevonden is het bewegwijzering op de hoek, dit gevelpaneel is eerst ingefreesd en toen omgevouwen. Binnen is de bewegwijzering gedaan met hangsets en wandpanelen van dibond. Het logo schreef de speciale vorm van die bordjes voor. De raambelettering geeft sfeer en zorgt – heel functioneel – voor extra privacy. Contour gesneden etsfolie geeft veel ruimte aan creatieve ideeën zoals je ziet. Heldere iconen tot slot laten bezoekers zien wat waar te vinden is. Leuk detail is hier de tweetaligheid. Het nieuwe centrum is een aanwinst voor het dorp en een mooi visitekaartje voor ons signingbedrijf.