Sonnema

Sonnema Berenburg is een Friese kruidenbitter die in 1860 is bedacht door Fedde Sonnema uit Dokkum. Het recept is nog steeds geheim maar is geïnspireerd op kruidenpakketjes van een Amsterdamse handelaar uit de zeventiende eeuw, door Fedde slim verreikt met kruiden uit het Friese land. Het merk is trots op haar historie en die komt dan ook overal terug in de uitingen van het bedrijf. Distilleerderij F.J. Sonnema, onderdeel van Herman Jansen Beverages, is tegenwoordig gevestigd in het Friese Bolsward en heeft hier ook haar goed bezochte bezoekerscentrum. Haan Reclamewerk mocht dit visitekaartje op smaak brengen met een breed assortiment signing producten.

Case video

De opdracht

Een sterk merk met een rijke traditie heeft veel te vertellen en dat doen ze dan ook graag. Ons designteam kreeg na een inspirerende briefing van de opdrachtgever de vrije hand om alle uitingen vorm te geven. Voor alle ruimtes waar bezoekers aan de destilleerderij en het bezoekerscentrum voorbij komen zijn mooie oplossingen bedacht. Herkenbaarheid en sfeer stonden voorop. In antwoord op de vraag om de belangrijkste elementen, zoals de jubileumeditie van de fles, extra zichtbaar te maken hebben we gekozen voor de toepassing van energiezuinige LED-verlichting in de achtergrond, heel subtiel, perfect voor dit doel.

De uitvoering

Aan de hand van een tijdlijn (1860-2020) op peesdoekframes wordt het ontstaan van Sonnema uitgelegd aan bezoekers. Op een aantal plaatsen zit hier mooie egale verlichting achter. Absolute blikvanger is het dibond element met achtergrondverlichting van de 160-jarige jubileumeditie van de Sonnema fles, hiervoor zijn door ons LED-strips toegepast. In de wandaankleding met naadloos fotobehang komen enkele aansprekende reclames terug zoals de bekende ‘It kin net’. In de shop verhogen dibond elementen met full colour print de sfeer. De full colour prints op de toiletten steken geweldig mooi af op de zwarte achtergrond. Iedere Fries kan trots zijn op de lichtbakken (verlicht peesdoekframe met LED-verlichting) die we achter vier ramen geplaatst hebben. Tot slot, de ramen zijn door ons van binnen en van buiten voorzien van functionele zandstraalfolie. Laat de (internationale) gasten nu maar komen!