Via Via

Via Via is een nieuw hotelconcept in Leeuwarden met 74 slaapkamers. Het hotel is gevestigd naast het succesvolle Post-Plaza aan de Tweebaksmarkt. Het concept gaat uit van een minimale inzet van personeel en optimaal gebruik van technologie. Het idee van ‘just a room’ moet gasten aanspreken die voor het culturele aanbod van de stad Leeuwarden komen. Een goede slaapplek is het enige wat ze zoeken in het hotel. Haan Reclamewerk mocht de belettering op de gevel, in de ontvangstruimtes, trappen, toiletten en liften verzorgen.

De opdracht

Een hip concept dat een nieuw publiek aan moet spreken vraagt om een creatieve benadering. Het management van het hotel ging met ons om tafel om de mogelijkheden voor een zeer luxe en toch ook functionele belettering en bewegwijzering te bespreken. Er is immers meestal geen personeel aanwezig om gasten te ontvangen en de weg te wijzen. Het leidinggevende team was zelf ook verantwoordelijk voor de inrichting van het hotel en had een duidelijke visie voor wat betreft de ‘look and feel’ van de signing. Ons creatieve team heeft daar op passende wijze uitvoering aan weten te geven. Het resultaat is inmiddels tot volle tevredenheid van de klant opgeleverd.

De uitvoering

Nadat de creatieve voorstellen goedgekeurd waren zijn onze reclamemakers aan het werk gegaan met de uitvoering. De freesletters en de borden bij de entree kregen een fraaie luxe uitstraling met een brushed bronzen afwerking. In de openbare ruimtes hebben we met freesteksten de bewegwijzering van de kamers gedaan. Belangrijk in een concept zonder personeel. Oud en nieuw komen hier trouwens heel smaakvol samen. De bestaande liften hebben we een volledige make over gegeven. Grappig detail zijn de toiletten op de kamers, de teksten zijn uniek en maken steeds gebruik van de letter O in het midden, dat is tegelijk de verlichting. De verhuur van de kamers is sinds het najaar van 2022 los en gasten reageren blij verrast op het creatieve concept. Daarmee is het een mooie aanwinst voor de stad Leeuwarden!

Fotografie: Ruben van Vliet