Elfstedenhal

Interesse? Neem direct contact op

Iedereen kent de Friesche Elfstedentocht. Hier is dan ook de naam van de ijshal in Leeuwarden vandaan gekomen, de 11stedenhal. Naast de al eerder geleverde lichtreclame is er sinds januari 2018 ook een wall-of-fame te zien aan de buitenzijde van het onder architectuur gebouwde ijshal. FaberExposize (voorheen Haan Reclamewerk) is verantwoordelijk voor het ontwerp, ontwikkeling, productie en plaatsing van de wall-of-fame.

 

Wat was de opdracht?

Vanuit de 11stedenhal is het verzoek bij FaberExposize Stiens neergelegd om de historie van de Friesche Elfstedentocht in beeld te brengen. De eerste gedachte was om aan de binnenzijde van de hal de historie te tonen in de vorm van een tijdlijn. Op basis van onze adviezen, ervaring en passie hebben we gezamenlijk besloten om de tijdlijn niet binnen maar buiten te realiseren. Op deze manier is de wand door een nog breder publiek te bezichtigen.

Wat is er gerealiseerd?

Er is een ‘wall-of-fame’ gecreëerd met daarop alle winnaars van de Elfstedentocht door de jaren heen (1909 – heden). De LED verlichte wand bestaat uit modulaire cassettes die gemakkelijk te onderhouden en uit te breiden zijn, klaar voor de eerstvolgende Elfstedentocht!

De foto’s in de wand vormen een tijdlijn. Bij iedere afbeelding wordt kort wat verteld over de Elfstedentocht die de desbetreffende schaatser won. Van 1909 – toen er nog maar 23 mensen meededen – tot de laatste editie in 1997 met bijna 17.000 deelnemers. Van de eerste winnaar, Minne Hoekstra, tot de laatste, Henk Angenent.

Begin januari is de wall-of-fame, onder het oog van o.a. Rienier Paping (winnaar ’63) onthuld door Wiebe Wieling, voorzitter van de Elfstedenvereniging. Het project werd door de landelijke media breed opgepakt en zorgde voor een mooi stukje exposure voor de 11stedenhal.

Van ontwerp tot productie

Aan deze case werkten mee

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie of bedrijf?

Neem dan direct contact op met Haan reclamewerk en we bespreken geheel vrijblijvend de mogelijkheden om ook voor u een passende reclame oplossing te bedenken.

Kom direct in contact