Elfstedenhal

De Elfstedenhal is sinds september 2015 open voor publiek. De hal is eigendom van de gemeente en stichting Elfstedenhal is verantwoordelijk voor de exploitatie ervan. Het 11SCafé, de 11SShop en de 11SSchool zijn onderdeel van het concept. Inzet is dat iedereen van jong tot oud overdekt schaatsplezier kan beleven. Het doel wordt heel mooi omschreven; we willen graag dat elke bezoeker met een lach van voldoening, ontspanning, spelvreugde of trots de ijshal verlaat. Onze signing werkzaamheden voor deze klant hebben dan ook steevast een heldere vrolijke uitstraling. Haan Reclamewerk is al heel wat jaren lid van de sponsorclub van 11S en sympathiek partner van de Elfstedenhal.

De opdracht

Een schaatshal voor iedereen moet een vriendelijk en open karakter hebben. Tegelijk moet een ieder er makkelijk zijn of haar weg kunnen vinden. Dat maakt het voor ons tot een heerlijk diverse opdracht, zeker ook omdat we als totaalleverancier alle uitingen binnen en buiten mogen verzorgen. En dat zijn er nogal wat! Van de raamvisuals bij de entree tot vrolijke de belettering van het sanitair. De vormgeving is gedaan in goede samenwerking met Manon Ferwerda, medewerker Marketing & Communicatie van de Elfstedenhal. In de afgelopen jaren werden we gevraagd voor het opmaken en produceren van alle sponsordoeken rondom de baan, de lagere boardingdoeken op de binnenbaan, de doeken met de sponsors erop voor onder het ijs, de sponsorstickers op het ijshockeyveld, de lichtreclame buiten, fotobehang op diverse plekken en de vlaggen op het buitenterrein. Daarbij waren dan ook nog volop kleine klusjes zoals naambordjes.

De uitvoering

In 2022 hebben we een grote vernieuwingsronde gedaan. Deels voor het nieuwe schaatsseizoen, voor het overige compleet nieuwe aankleding. We nemen je mee langs de werkzaamheden en de foto’s die ervan gemaakt zijn. Direct bij de entree vallen de kleurrijke raamvisuals op. Merk op hoe mooi het beeld doorloopt. Eenmaal binnen tref je de belettering op de ramen bij het 11SCafé, de leuke iconen op de wc-deuren, de fraaie freesletters bij de 11SShop en de verdere aankleding van die schaatswinkel. De afdeling ‘huren en slijpen’ is goed herkenbaar gemaakt met de dubbelzijdige uithangbak. Tot besluit pakken we nog één van de losse elementen uit; de pijlen op de houten pilaren bij het 11SCafé.

Tip: eerder realiseerden we een bijzondere wall-of-fame op de buitengevel van de 11stedenhal, die case vind je hier.