Elfstedenhal

Iedereen kent de Friesche Elfstedentocht. Hier is dan ook de naam van de ijshal in Leeuwarden vandaan gekomen, de 11stedenhal. Naast de al eerder geleverde lichtreclame is er sinds januari 2018 ook een wall-of-fame te zien aan de buitenzijde van het onder architectuur gebouwde ijshal. Haan Reclamewerk is verantwoordelijk voor het ontwerp, ontwikkeling, productie en plaatsing van de wall-of-fame.

Wat was de opdracht

Vanuit de 11stedenhal is het verzoek bij Haan Reclamewerk neergelegd om de historie van de Friesche Elfstedentocht in beeld te brengen. De eerste gedachte was om aan de binnenzijde van de hal de historie te tonen in de vorm van een tijdlijn. Op basis van onze adviezen, ervaring en passie hebben we gezamenlijk besloten om de tijdlijn niet binnen maar buiten te realiseren. Op deze manier is de wand door een nog breder publiek te bezichtigen.

Wat is er gerealiseerd?

Er is een ‘wall-of-fame’ gecreëerd met daarop alle winnaars van de Elfstedentocht door de jaren heen (1909 – heden). De LED verlichte wand bestaat uit modulaire cassettes die gemakkelijk te onderhouden en uit te breiden zijn, klaar voor de eerstvolgende Elfstedentocht!

De foto’s in de wand vormen een tijdlijn. Bij iedere afbeelding wordt kort wat verteld over de Elfstedentocht die de desbetreffende schaatser won. Van 1909 – toen er nog maar 23 mensen meededen – tot de laatste editie in 1997 met bijna 17.000 deelnemers. Van de eerste winnaar, Minne Hoekstra, tot de laatste, Henk Angenent.

Let’s go!

Interesse naar één van onze diensten en de mogelijkheden daarvan? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden. Niets is onmogelijk!

Direct contact opnemen
  • Meld je nu gratis aan voor onze nieuwsbrief
  • Elke maand volop inspiratie & tips in je mailbox
  • Blijf op de hoogte van het laatste Haan sign nieuws