Wall of fame

Iedereen kent de Friese Elfstedentocht. Hier is dan ook de naam van de ijshal in Leeuwarden aan ontleend; de Elfstedenhal. Naast de eerder geleverde lichtreclame is er sinds januari 2018 nu ook een prachtige wall-of-fame te zien aan de buitenzijde van de onder architectuur gebouwde ijshal. Haan Reclamewerk is verantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling, productie en plaatsing van deze wall-of-fame. Als bedrijf zijn we al heel wat jaren sympathiek partner van de schaatshal.

De opdracht

Vanuit het bestuur van de Elfstedenhal is het verzoek bij Haan Reclamewerk neergelegd om de historie van de Friese Elfstedentocht in beeld te brengen. De eerste gedachte was om aan de binnenzijde van de hal de historie te tonen in de vorm van een tijdlijn. Op basis van onze adviezen, ervaring en passie voor het vak hebben we gezamenlijk besloten om de tijdlijn niet binnen maar buiten te realiseren. Op deze manier is de wand zichtbaar voor een heel breed publiek.

De uitvoering

Er is een ‘wall-of-fame’ gecreëerd met daarop alle winnaars en winnaressen van de Elfstedentocht door de jaren heen (van 1909 tot heden). De middels LED verlichte wand bestaat uit modulaire cassettes die gemakkelijk te onderhouden en uit te breiden zijn, klaar voor de eerstvolgende Elfstedentocht dus! De foto’s in de wand vormen een tijdlijn. Bij iedere afbeelding wordt kort iets meer verteld over de Elfstedentocht die de desbetreffende schaatser heeft gewonnen. Van 1909 – toen er nog maar 23 mensen meededen – tot de laatste editie in 1997 met bijna 17.000 sportieve deelnemers. Van de eerste winnaar, Minne Hoekstra, tot de laatste, Henk Angenent, ze worden met onze creatieve inzet op passende wijze geëerd op dé schaatsarena van Friesland in Leeuwarden!

Klik hier voor onze andere signing werkzaamheden bij de Elfstedenhal.